Prilika za volontiranjem u Engleskoj

Udruga IKS iz Petrinje svake godine pruža mladim ljudima priliku za putovanjem i učenjem, tako će i ove godine mladi iz Hrvatske imati priliku sudjelovati u projektima mobilnosti u Engleskoj, Poljskoj, Makedoniji i Španjolskoj. Prva prilika za putovanjem, učenjem jezika te stjecanjem novih znanja i vještina otvorena je već sad!

Partneri udruge –  Youth Action iz Engleske hitno traže mladu osobu koja bi na 10 mjeseci sudjelovala na projektu „Volunteering for inclusion“. Projekt počinje u ožujku, mjesto volontiranja je Blackburn (Lancashire), a organizacija je orijentirana na inkluziju, međukulturalne i međuvjerske projekte. Volonteri bi sudjelovali u raznim inicijativama, razvijanju i provođenju projekata, osmišljavanju umjetničkih izvedbi koje su namjenjene informiranju i osvještavanju građana . Za više informacija o organizaciji posjetite  http://www.youthaction.org.uk/

Važno je napomenuti kako je sudjelovanje u ovim aktivnostima besplatno za sve sudionike jer su troškovi putovanja, smještaja, hrane i džeparca pokriveni kroz Erasmus+ program. Erasmus+ najveći je program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje 2014. ̶ 2020. Ovaj program omogućuje mladima mobilnost u svrhu učenja, gdje mladi sudjeluju na raznim projektima mobilnosti kako bi stekli nova znanja i vještine te pomogli zajednici u koju dolaze.

Pozivamo sve mlade od 18 do 30 godina da se prijave za sudjelovanje u ovom projektu i otputuju u novu zemlju, upoznaju strane kulture te steknu nova znanja, vještine ali i poznanstva i prijateljstva! Prijaviti se možete na e-mail adresi evs@udrugaiks.hr, facebook stranicama, na broj  telefona 044/813 709 ili osobnim dolaskom u Udrugu IKS u Turkulinovoj 9 u Petrinji.

 

Izvor: IKS Petrinja