Program 52. Vinkovačkih jeseni

Bogat program očekuje nas i ove godine od 8. do 17. rujna na 52. Vinkovačkim jesenima, gdje će osim tradicionalnih folklornih skupina biti i mnoštvo koncerata.

Na 52. Vinkovačkim jesenima koje se događaju na vinkovačkim pozornicama, trgovima i sokacima od 8. do 17. rujna, Folklorne večeri se održavaju od 8. do 13. rujna i za to vrijeme svake večeri od petka do srijede, osim subote, na pozornici u šatoru Vinkovačkih jeseni folklorne skupine KUD-ovi pokazat će ono najbolje što su naslijedili od svojih starih i po čemu je njihovo selo prepoznatljivo.

Prve večeri u šatoru Vinkovačkih jeseni nastupa 12 KUD-ova, a sutradan se Folklorne večeri prekidaju da bi se u tom prostoru održala Međužupanijska smotra dječjeg folklora i koncert Šokačka grana gdje će nastupiti folkloraši iz Đakova, Osijeka i Vinkovaca.

U nedjelju će pokazati što su cijele godine uvježbali, folklorne skupine koje njeguju koreografirani folklor, u ponedjeljak nastupa opet 12 KUD-ova koliko ih je i u utorak, a zadnjeg dana Folklornih večeri nastupit će 13 skupina.

Osim folklornih skupina, organizatori su pripremili i čitav niz koncerata prvih imena hrvatske zabavne glazbe.

Prvog dana 52. Vinkovačkih jeseni, u petak 8. rujna na velikoj pozornici pod šatorom nastupa popularni splitski pjevač i lomitelj djevojačkih srca Petar Grašo. U nedjelju je koncert Lane Jurčević, a u utorak goste će zabavljati Jasmin Stavros.

U srijedu nastupa “kralj dijaspore” Mate Bulić, a u četvrtak je veliki koncert Četiri tenora: Đani Stipaničev, Marko Škugor, Marko Pecotić i Vladimir Garić. Njihovo pjevanje sigurno će privući brojnu publiku i nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Na dan svečanog otvaranja 52. Vinkovačkih jeseni, u petak 15. rujna, odmah nakon svečanosti otvaranja, pod šatorom nastupa pjevačica Lidija Bačić.

U subotu je koncert Ivana Stapića koji će u goste pozvati svoje prijatelje tamburaše, a u nedjelju, zadnjeg dana 52. Vinkovačkih jeseni, nakon svečanosti zatvaranja nastupaju Najbolji hrvatski tamburaši.

Ulaz za sve navedene koncerte na pozornici u velikom šatoru Vinkovačkih jeseni, je besplatan.

Više pogledajte OVDJE.

 

izvor: icm-osijek.info