Putovanje Hrvatskom

Ignasi Jimenez Fullana je međunarodni volonter PRONI Centra za socijalno podučavanje koji je došao u Vukovar preko programa Europskih snaga solidarnosti.

U nastavku pročitaj njegovu priču 🙂

Pozdrav, moje ime je Ignasi i dolazim iz Španjolske. Prije nešto više od 6 mjeseci došao sam u Hrvatsku kako bih stekao volontersko iskustvo i od tada ne prestajem upoznavati divne ljude i mjesta. Imao sam sreću posjetiti nekoliko gradova po Hrvatskoj istodobno dok sam radio na projektu u PRONI Centru u Vukovaru,. Volontirajući, prijateljica Lorena (volonterka iz Italije) i ja imamo priliku pomagati u zajednici putem Crvenog križa, a osobno imam priliku podučavati španjolski jezik mladima u gradu koji su zainteresirani za učenje jezika.

Posjetio sam i neke od najvažnijih gradova u Hrvatskoj, kao što su: Split, Pula, Rijeka, Osijek ili Zagreb i neke gradove koji nisu toliko poznati kao: Rovinj, Novigrad, Vinkovci, Pirovac, Poreč ili također Supetar na otoku Braču, mjesto jedne od najpoznatijih plaža na svijetu i jedne od najboljih destinacija za odmor u zemlji. Ako se planirate upustiti u volontiranje, važno je za znati da ćete kroz sve avanture prolaziti sa ljudima koji prolaze slično volontersko iskustvo kao i vi, ljudima koje ćete upoznati vjerovatno prvog dana svog dolaska J

Otkako sam u Vukovaru, upoznao sam prijatelje koji dolaze iz različitih zemalja poput Francuske, Poljske, Rusije, Turske, Sjeverne Makedonije, Gruzije, Grčke… i to je najbolji dio ovog iskustva, kada možeš podijeliti svoja razmišljanja s ljudima različith nacionalnosti i koji dolaze iz mjesta toliko različitog od tvojeg.

Iz dana u dan, obogaćujem svoje znanje upoznavajući kulturu i Hrvatsku koja je nesumnjivo jedna od neistraženih regija Europe, posebno za nas koji dolazimo iz Zapadne Europe, gdje se može mnogo toga otkriti i biti otkriveno. Osobno se od početka osjećam kao dio lokalnog stanovništva i kamo god idete uvijek ste dobrodošli jer su svi vrlo dragi ljudi.