Raspisan Natječaj za dodjelu državnih stipendija; provjerite uvjete

Dana, 14. listopada, otvoren je Natječaj za dodjelu državnih stipendija u trima kategorijama. Pravo ostvaruju redovni studenti upisani na visoko učilište u Republici Hrvatskoj.

Kategorije su:

  • D1 (redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine koji su djeca poginulih, umrlih i nestalih osoba te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata i mirnodopski vojni i civilni invalidi rata)
  • E (redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijega socio-ekonomskog statusa)
  • P (studenti s invaliditetom i studenti koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije).

Prijave se podnose isključivo u elektroničkom obliku uz pomoć AAI korisničkog računa. Otvorene su do 4. studenog u 12 sati.

Podsjećamo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 10 000 državnih stipendija mjesečnoga iznosa od 1200 kuna. Isplaćuju se u devet rata za razdoblje od listopada 2019. do lipnja 2020. godine.

Tekst natječaja nalazi se na poveznici.

 

Izvor: studentski.hr