Šarolikost volonterstva

“Kako odrastate, otkrit ćete da imate dvije ruke, jednu za pomaganje sebi, a drugu za pomoganje drugima.” Audrey Hepburn

  • Upravo je volonterstvo način za razvijanje vještina i kompetencija, upoznavanje novih kultura, običaja i ljudi, povezivanje i stvaranje novih kontakata i prijateljstava. Volonter/ka kroz volontiranje doprinosi kako sebi, tako i organizaciji/ustanovi u kojoj volontira i daje značaj zajednici kroz volonterski program.

Kroz ovu godinu nekoliko mladih volontera zakoračilo je u vukovarski PRONI Centar s idejom da se razviju, osamostale i pomognu.

Tijekom ljeta kući smo ispratili volonterke Beyzu i Emine, koje su došle čak iz Turske (Istanbul i Antalya). Obje volonterke su dobile poslovne ponude u Turskoj, što je i bilo logično da će prihvatiti.

Beyza i Emine su, pored volonterskih aktivnosti u okviru projekta Moja kreativna i brižna zajednica, dodatno pokrenule tečaj turskog jezika koji je imao lijep odaziv građana različite dobi.

 

Lucas i Alexandra nastavit će organizirati i provoditi aktivnosti za djecu i mlade s teškoćama u razvoju – učenicima OŠ Josipa Matoša Vukovar, provoditi volonterske akcije u zajednici i promocijske aktivnosti programa Europske snage solidarnosti, u okviru kojeg i koriste mogućnosti za dugoročno volontiranje. Lucas i Alexandra su u ovih nekoliko dana uveliko doprinjeli aktivnosti Timsko volontiranje u Pirovcu (PRONI Centar) i sada su spremni za nove volonterske pothvate i ideje.

Pratite nas i ako se želite uključiti u volonterske aktivnosti slobodno se javite u PRONI Centar/Volonterski centar Vukovar, na adresi 204. vukovarske brigade 47, Vukovar. 🙂