Srednjoškolci, pripremite se za Dabar!

Dabar je više od natjecanja, Dabar je izazov!

Prošlu školsku godinu natjecanje Dabar provedeno je u tjednu od 7. do 11. studenog i obilježila ga je impozantna brojka od 5927 sudionika iz 209 škola diljem Republike Hrvatske.

Za ovu školsku godinu, pripreme su u tijeku, radi se na izboru zadataka, njihovom prevođenju, postavljanju u Loomen, pripremaju se prezentacije za učenike i nastavnike, objave na društvenim mrežama….
Za sve koji su sudjelovali i za one koji će se po prvi puta uključiti u ovaj izazov, pripremili su nekoliko korisnih informacija kako bi natjecanje proteklo bez poteškoća i na zadovoljstvo svih učenika i nastavnika.  Natjecanje se provodi na CARNetovom sustavu Loomen, uz obaveznu uporabu elektroničkog identiteta u sustavu AAI@edu.hr pri čemu se učenici natječu u jednoj od pet kategorija:

1. MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ,
2. MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,
3. KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ,
4. MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda i
5. GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole


Sudjelovanje na natjecanju je dobrovoljno i besplatno.

Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 15 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta.

Službena stranica natjecanja nalazi se OVDJE – tu se mogu pronaći sve potrebne informacije o samom natjecanju, prezentacije i Zbirka sa 65 zadataka koji su korišteni na hrvatskom natjecanju prošle godine.

Uz sve ovo, kako bi se učenici što bolje pripremili za natjecanje u studenom, na raspolaganju je i PseudoDabar – Moodle kolegij dostupan svima s AAI@EduHr.

Škole se prijavljuju svake godine za sudjelovanje na natjecanju putem online obrasca. Poželjno je da jedna osoba iz škole napravi prijavu za sve sudionike. Obrazac za prijavu sadrži polja koja je potrebno unijeti: ime i prezime učitelja, e-mail učitelja (obavezno uz uporabu korisničkih podataka @skole.hr), MZOS šifra škole, ime škole te broj učenika po razredima.

Izvor: vukovar.hr