Danas nam je radni dan prošao u informiranju mladih o EU mogućnostima i možemo vam reći da smo uživali.

Krenimo od početka …

Na poziv Europskog doma Vukovar koji je organizator razmjene mladih “Mladi ujedinjeni u miru” u Vukovaru (#erasmusplus) imali smo priliku informirati mlade sudionike iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine o radu i programima PRONI Centra – Volonterski centar Vukovar i Info centar za mlade (Vukovar i Osijek) te predstaviti programe Europske snage solidarnosti i Erasmus+.

Djelatnica PRONI Centra predstavila je značaj i važnost informiranja mladih te brojne mogućnosti volontiranja u lokalnoj zajednici i šire. Ukazali smo i na važnost volonterske knjižice (potvrde o volontiranju) te na Youthpass, alata koji služe za praćenje razvoja vještina i kompetencija koje mlada osoba može koristiti za potrebe zaposlenja, studiranja, volontiranja i sl.

Informiranju mladih veliki doprinos su dali međunarodni volonteri PRONI Centra – Ines, Angeles i Enrique (zahvaljajući ESS programu dugoročno volontiraju u Vukovaru i Osijeku). Volonteri su kroz prezentaciju predstavili program Europske snage solidarnosti – brojne mogućnosti koje nudi i kako se prijaviti na portal, a posebice su volonteri iznijeli svoja osobna iskustva te predstavili projekte na kojima su uključeni u okviru volontiranja.

Također, predstavili smo i Erasmus+ mogućnosti, s posebnim naglaskom na mobilnost tijekom studiranja, koju je ranije iskusio naš volonter Enrique.

Današnje informiranje mladih započeli smo dinamičnim energizerom u parku, a završili kvizom provjere znanja o informacijama koje su mladi dobili.

 

 

Kao značajan multiplikator Eurodeska svakodnevno informiramo mlade o EU mogućnostima i izrazito nas raduje kada informacija pokrene reakciju kod mlade osobe.

Obzirom da su danas mladi pokazali veliki interes za informacije koje su dobili vjerujemo da ćemo ih potaknuti da razmisle o EU mogućnostima i iskoriste prilike koje imaju u svojim zemljama, ali i da budu mobilni van svojih granica.

Mi smo tu radi vas!