Što mi je donio trening na Tenerifima?

Mladi entuzijasti iz Osijeka i Vukovara su putovali na trening na Tenerife (otok u Kanarskom otočju), grad Puerto de la Cruz. Među njima je bila i volonterka PRONI Centra – Sara Delač. U nastavku možeš pročitati njeno iskustvo.

Početkom studenog 2018. godine, imala sam priliku sudjelovati na devetodnevnom Erasmus+ projektu čiji je cilj bio edukacija i proširenje znanja o ljudskim pravima. Projekt nas je upoznao s mogućnostima korištenja zanimljivih metoda i alata za socijalnu intervenciju u području kršenja ljudskih prava za poduzimanje inicijativa u školama i lokalnoj zajednici.

S prvim danom je grupa funkcionirala iznimno dobro te se mogao vidjeti pojedinačni utjecaj svake zemlje sa svojom specifičnom kulturom. Ono što je doprinijelo navedenome je i činjenica da smo bili smješteni u internacionalnim hotelskim sobama u kojima nikada nije nedostajalo zabave.

Sve naučene metode imali smo priliku upotrijebiti i praktično, na događaju koji je okupio lokalnu zajednicu Puerta de la Cruza, u njihovom centru za mlade. Isto tako, sudjelovanje na takvom projektu omogućilo je svim sudionicima pismenu potvrdu stečenih kompetencija u vidu YouthPassa.

Svakako bih spomenula i samu organizaciju aktivnosti projekta i domaćine koji su bili sjajni. Nikada nije nedostajalo zanimljivih energisera, zabave i smijeha, ali i aktivnosti koje su bile praćene čestim povratnim informacijama i refleksijama. Isto tako, jako mi se svidio događaj koji smo organizirali u centru za mlade Puerto de la Cruza i uspjeh praktične primjene naučenih metoda.

Ako netko razmišlja o sudjelovanju na Erasmus+ projektu, mislim da prethodno navedeno dovoljno govori koliko znanja, iskustva, a posebno novih prijateljstava takav projekt može pružiti.

Izvor: EuropskiPortalZaMlade