Stožer prokomentirao državnu maturu i povratak u klupe

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, odražnoj 14. travnja, otvoreno je pitanje održavanja državne mature i povratka u studentske klupe. Prethodno je ministrica Blaženka Divjak, podsjetimo, govorila da takve odluke nisu još donesene, da je sve spremno da nastava završi na daljinu, ali i da vjeruje kako će se matura održati najkasnije u sprnju ako to epidemiološka situacija dozvoli.

Predstavnici Stožera istaknuli su da je u ovom trenutku nemoguće predvidjeti hoće li biti moguće fizički održati državnu maturu u lipnju za kada je prvotno bila zakazana ili pak u srpnju. No, napomenuli su da se ona može provesti uz primjerene epidemiološke mjere ako situacija bude povoljna. Za relaksaciju mjera potrebno je da nekoliko dana zaredom imamo određeni pad – sada ga još nemamo.

Navedeno je i kako mogu postojati tehničke poteškoće prilikom održavanja mature zbog epidemioloških mjera, ali i da u Ministarstvu znanosti i obrazovanja sigurno postoji određeni plan koji će se iskomunicirati sa Stožerom.

 

Izvor: studentski.hr