Sudjeluj u online treningu o neformalnoj edukaciji!

Mreža mladih Hrvatske – Croatian Youth Network poziva zainteresirane volontere i youth workere na početku svog rada u sektoru da se prijave na besplatan online trening pod nazivom #Skill me, koji će započeti s provedbom 20. siječnja 2018. godine. Trening će trajati pet tjedana, a svaki tjedan je potrebno odvojiti od jednog do dva sata za sudjelovanje.

Online trening namijenjen je volonterima u organizacijama civilnog društva te youth workerima na početku svog rada u sektoru, s ciljem učenja izrade radionica neformalnog učenja.

Što ću naučiti na edukaciji?

Cilj “#Skill me” online treninga je upoznati sudionike s neformalnim metodama učenja i procesom planiranja radionice u neformalnom okruženju. Osim toga, cilj je potaknuti praktičnu primjenu naučenog, što uključuje izradu vlastite radionice, na koju će sudionici dobiti povratnu informaciju trenerica.

 

Trening #SkillMe se sastoji od ukupno 5 modula:

I. modul: ŠTO JE NEFORMALNO OBRAZOVANJE – važnost i pristup neformalnog obrazovanja

II. modul: METODE NEFORMALNOG OBRAZOVANJA

III. modul: KAKO PLANIRATI RADIONICU

IV. modul: DIY TIME

V. modul: EVALUACIJA

 

Koliko edukacija traje i gdje se odvija?

Predviđeno trajanje edukacije na tjednoj bazi je od jednog do dva sata kroz pet tjedana. Svakog tjedna će se otvoriti novi modul, na temelju ispunjenog zadatka kojeg ćete morati dostaviti trenericama.

Online trening će biti proveden koristeći online platformu Moodle. To znači da predviđeni sadržaj možeš slušati kad god hoćeš i gdje god hoćeš, samo su ti potrebni računalo i internet.

 

Kada počinje i tko vodi online edukaciju?

Trening započinje 20. siječnja 2018. godine i trajat će kroz pet tjedana. Za sudjelovanje će biti odabrano 15 sudionika/ca od kojih se očekuje aktivno sudjelovanje.

Trenerice na online treningu su Valentina Gambiroža iz udruge Carpe Diem te Branimira Penić iz udruge Turbina promjena.

 

Koga tražimo?

Ovaj trening je baš za tebe ako si:

* aktivan/na kao volonter u svojoj organizaciji ili si youth worker na početku svog rada u organizaciji;

* željan/na unaprijediti svoja znanja i vještine u području neformalnog učenja i izradi radionica;

*spreman/na dobiti kvalitetnu podršku od strane trenerica i povratnu informaciju na izrađenu radionicu;

* spreman/na izdvojiti od 1 do 2 sata tjedno za ovaj online trening kroz 5 tjedana;

* motiviran/a i želiš pokrenuti promjene u među mladima u svojoj lokalnoj zajednici!

 

Gdje se mogu prijaviti i do kada?

Poziv na prijavu za sudionike/ce traje do 15.01.2018. Svi zainteresirani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca dostupnog OVDJE.

Selekciju kandidata će napraviti Mreža mladih Hrvatske zajedno s trenericama, a prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni najkasnije do 17.01.2018.

 

Za sve dodatne informacije i pitanja slobodno se obratite Domagoju Moriću, stručnjaku na projektu na e-mail domagoj.moric@gmail.com te trenericama Valentini Gambiroži (valentine@carpediem.hr) i Branimiri Penić (branimira.penic@gmail.com).

Izvor: mmh.hr