Traže se superheroji koji rade s mladima!

Što sve treba znati jedan radnik s mladima? Efikasno komunicirati, motivirati, biti psihološka podrška, osnaživat mlade, koristiti online alate, dati glas mladima, prikupiti sredstva i pronaći partnere s kojima će realizirati projekte za mlade te istodobno pratiti i istraživati njihove potrebe. Možda je bolje pitati što sve ne treba znati?!

Online tečajem Youth Work HD odlučili smo podijeliti naša znanja koja mislimo da mogu koristiti svakom radniku i radnici s mladima, bez obzira radili oni s mladima s posebnim potrebama, kao sportski treneri, edukatori, facilitatori ili savjetnici.

 

 

Zajedno s partnerima iz Italije, Latvije i Litve osmislili smo tečaj koji traje 60 sati i sastoji se od 4 modula:

(1) Dosezanje do mladih,

(2) Suradnja s relevantnim dionicima u području mladih,

(3) Utjecanje na politike u području mladih i

(4) Korištenje digitalnih alata.

Svaki modul traje 15 sati, a sastoji se od obaveznih i neobaveznih zadataka, interaktivnih lekcija, infografika, videa, iskustava stručnjaka iz područja mladih te završnog kviza koji trebate položiti kako biste primili certifikat o sudjelovanju u tečaju.

Youth Work HD online tečaj možete upisati (OVDJE) do ponedjeljka, 30. travnja 2018, a tečaj će startati tjedan dana kasnije – 7. svibnja 2018. Tečaj je dostupan na hrvatskom, latvijskom, litavskom i talijanskom jeziku.

Kroz tečaj ćemo obraditi teme kao što su: vještine slušanja, motivacija, rješavanje problematičnih situacija u radu s mladima, online i offline komunikacija, efikasno komuniciranje za bolju suradnju, međunarodna suradnja, europske politike za mlade, zagovaranje i zagovaračke kampanje, alati za projektno upravljanje, alati za online suradnju, alati za vizualizaciju podataka, društvene mreže… i tu lista ne staje.

Pri osmišljavanju tečaja vodili smo se rezultatima istraživanja potreba radnika s mladima koje smo proveli početkom prošle godine. Ono je pokazalo da radnici s mladima posebno žele ojačati svoje vještine u području dosezanja do mladih te naučiti bolje koristiti digitalne alate. Važno im je da platforma bude interaktivna te da pritom mogu surađivati s kolegama.

Izvor: ctk-rijeka