Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u potrazi za volonterima/kama

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u potrazi je za 10 volontera koje želimo obučiti za pružanje sveobuhvatne podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko- baranjske županije ili koji žele raditi na organizaciji ili promociji Udruge.
Volontiranje će se obavljati u prostorijama Udruge za podršku žrtvama i svjedocima u ulici Ljudevita Gaja 12 u Vukovaru te u ulici Hrvatske Republike 43/I kat u Osijeku, a po potrebi i na terenu u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko -baranjskoj županiji.

Kvalifikacije koje su poželjne:

– punoljetnost
– završeno srednjoškolsko obrazovanje
– razvijeni međuljudski odnosi i komunikacijske vještine
-odgovornost i ozbiljnost
-interes za rad s osobama svih životnih dobi i statusa

Opis volonterske pozicije:

  1. Pružanje informativne i emocionalne podrške žrtvama i svjedocima
  2. Pružanje, uz mentorstvo, po završenoj edukaciji, pravne podrške (pravne pomoći) – samo upravni pravnici i diplomirani pravnici, mag.prava
  3. Informiranje starijih i nemoćnih osoba o pravnim posljedicama potpisivanja ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju u sklopu projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH
  4. Pisanje dopisa, registriranje i vođenje dokumentacije u sklopu besplatne pravne pomoći
  5. Praćenje kaznenih postupaka na sudovima u svrhu monitoringa Zakona o kaznenom postupku u Direktive 2012/29/EU
  6. Analiza nacionalne i međunarodne prakse
  7. Istraživanje kvalitete sustava podrške žrtvama i svjedocima s predstavnicima javnopravnih tijela, institucija, ustanova, organizacija civilnog društva
  8. Javni nastupi i organizacija radionica, info-pultovi,  edukacija
  9. Organizacija javnih događaja
  10. Promotivne aktivnosti i kreativni rad (audio-vizualni rad, umjetničko izražavanje u kreiranju kampanje protiv nasilja nad starijim osobama, snimanje radionica, izrada plakata, brošura, letaka)
Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail pzs@pzs.hr  do 11.listopada 2017. godine!

Po primitku će vas kontaktirati za potrebnu dokumentaciju kao i termin razgovora na kojem ćete se odlučiti za pojedine volonterske pozicije. Za potrebe volontiranja traže uvjerenje o nekažnjavanju kao i uvid u kaznenu evidenciju volontera.

Volonteri će po završetku projekta dobiti POTVRDU s opisom volonterske pozicije, stečenih kompetencija i broj sati, te PREPORUKU Udruge!

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite upitom na telefon 032/639-333  i  031/779-419 (Miren Špek – izvršni direktor i Melita Bošnjak – voditeljica Referentnog centra Vukovar)