Umjetnost je biti KULturan!

PRONI Centar za socijalno podučavanje provodi projekt pod nazivom “Pokretne slike umjetnosti i kulture”.

Projekt će se provoditi u 4 lokalne zajednice, Darda, Zmajevac, Osijek i Vukovar, a u njemu će, kroz 18 mjeseci raznovrsnih aktivnosti, sudjelovati 80 mladih u nepovoljnom položaju (nezaposlenih, pripadnika nacionalnih manjina i mladih primatelja socijalne skrbi). Nositelj projektnih aktivnosti je PRONI Centar za socijalno podučavanje, dok su partneri na projektu KUD „Jozsef Attila“ iz Zmajevca i Udruga za medijsko i multimedijalno kreativno tehničko, umjetničko i autorsko izražavanje “Hedgehog Perfections” iz Osijeka.
Projekt će obuhvatiti aktivnosti mladih u području kulture i kreativnog stvaralaštva, kako bi se razvili potencijali mladih, ali i omogućilo da u budućnosti razvijene vještine, kreirane ideje, te procjenjeni ekonomski i kreativni potencijali mladih u našoj regiji podignu njihove mogućnosti za zapošljavanjem i/ili samozapošljavanjem, primarno u našoj regiji.
Projekt se provodi u okviru Europskog socijalnog fonda, a trajat će od veljače 2018. do kolovoza 2019. godine. Vrijednost projekta je 778.930,45 HRK.

Želiš li postati dio Pokretnih slika umjetnosti i kulture?

Ukoliko želite razvijati svoje umjetničke i kreativne, ali i ekonomske potencijale, kreirati programe u kulturi i potaknuti promjene u svom životu i životu svoje zajednice, pozivamo vas da se priključite projektnim aktivnostima kroz sudjelovanje u ciklusima radionica primijenjenog dizajna, plesno-scenskih radionica te radionica multimedije i novinarstva.

Svi zainteresirani trebaju ispuniti Prijavni obrazac i dostaviti ga na e-mail adresu: kultura@proni.hr najkasnije do 30. travnja 2018. godine.

U samom obrascu, kojeg možete preuzeti ovdje, možete pronaći više informacija o samom projektu. Možeš se prijaviti i online koristeći ovaj obrazac.

Jer umjetnost je biti KULturan!