Upis prvašića od ove godine elektroničkim putem

  • Vukovarsko-srijemska županija: Donesena je odluka da se na razini Vukovarsko-srijemske županije ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provode elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

Prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole putem Nacionalnog informacijskog sustava otvaraju se 22. veljače 2024., a roditelji će putem poveznice prijavu moći podnijeti sve do 31. ožujka 2024.

Roditeljima će u sustavu biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi kao što su izborni predmeti, produženi boravak i slično. Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

  • Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama otvorene su od 1. veljače do 31. ožujka ove godine.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 22. veljače do 31. ožujka, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će umjesto njih obaviti prijavu za upis djeteta.

  • Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.

 

Izvor: vusz.hr