Volonter/ka za pomoć u savladavanju osnova hrvatskog jezika

PRONI Centar traži volontera/ku koja će pomoći Dywanu, francuskom volonteru, savladati osnove hrvatskog jezika.

Dywan je dio projekta Budimo inkluzivni sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije i Grada Vukovara, a njegove svakodnevne aktivnosti su: promoviranje inkluzivnog volontiranja, pomoć i podrška starijoj i nemoćnoj populaciji grada Vukovara (pomoć u kući, vrtu, nabavci potrebnih namirnica i drugih potrepština, razgovor i druženje i sl.), tečaj francuskog jezika.

Kako bi se što bolje i čim prije uklopio u Vukovar potrebno je i znanje hrvatskog jezika.

Stoga tražimo osobu koja će na zanimljiv i neformalan način podučavati hrvatski jezik.

Volonterski angažman bi trajao od 1.srpnja minimalno 1 sat tjedno (a po dogovoru s francuskim volonterom i drugačije). Poželjne vještine osobe koja bi podučavala je poznavanje hrvatskog jezika i gramatike, engleskog ili francuskog jezika (za sporazumijevanje s volonterom), a prvenstveno je važna dobra volja i motivacija za rad.

Osoba koja podučava dobit će korisno iskustvo u radu sa stranim volonterom i pripremi i predavanju hrvatskog jezika, volontersku knjižicu sa upisanim volonterskim satima i opisom volonterskog posla. Mogućnost sudjelovanja u drugim volonterskim akcijama i upoznavanje s načinom rada udruga, upoznavanje šireg kruga ljudi na području neprofitnih organizacija.

Zainteresirani se mogu javiti do kraja mjeseca na email ili na facebook stranicu Volonterski centar Vukovar.