PRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru svoja dva redovita programa u Vukovaru, Info centar za mlade Vukovara i Volonterski centar Vukovar , dana 13.6.2019. proveo je dvije volonterske akcije u zajednici.

U jutarnjim satima, u suradnji s Dječjim vrtićem Vukovar I u Borovu naselju, provedena je volonterska akcija uređenja igrališta. Zajednčkim snagama odgojiteljica, roditelja i volontera izrađene su i obojane saksije za cvijeće od starih automobilskih guma i samostojeće police za cvijeće od drvenih paleta, izrađena je senzorna staza te su posađene cvjetne sadnice.

Druga volonterska akcija održana je u organizaciji članova školskog volonterskog kluba Ekonomske škole Vukovar u kojoj su učenici obojali klupe u školskom dvorištu te na taj način uljepšati prostor ispred svoje novoobnovljene škole.

 

Cilj ovih akcija, koje su provode kroz projekt „Volonterski centar Vukovar“ i „Info centar za mlade Vukovar“ jeste doprinijeti razvoju lokalne zajednice i međusobno povezivanje javnog i civilnog, ali i uključivanje što većeg broja djece i mladih iz grada Vukovara u organizirano provođenje slobodnog vremena i aktivno sudjelovanje u zajednici.

 

Volonterske akcije finansirane su sredstvima Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike te Grada Vukovara.