Vukovarci osmislili novu društvenu aplikaciju

Dvojica mladih Vukovaraca odlučila su se na poduzetnički pothvat. Od Grada su dobili poslovni prostor i poticaj od 40 tisuća kuna. Osmislili su novu društvenu aplikaciju.

Da se i u Hrvatskoj može uspjeti, pokazuje primjer dvojice mladih Vukovaraca – Josipa Vidića Marija Zujića.

Josip se okušao i u Njemačkoj, no ostao je razočaran. Neperspektivna situacija potaknula je na razmišljanje. Radio sam u Njemačkoj kao vozač i nisam bio zadovoljan uvjetima i zato sam se odlučio vratiti u Hrvatsku. Nisam više htio raditi na minimalac pa sam zajedno sa svojim kolegom došao na ideju i pokrenuli smo vlastiti biznis, ispričao je.

Aplikacija koju su izradili je višenamjenska i jednostavna za korištenje.

Jednostavno, kada uđete u nekakav ugostiteljski objekt, aplikacija će vam pokazati popis osoba koje se ondje nalaze i s nekoliko klikova možete uspostaviti komunikaciju s bilo kojim korisnikom naše aplikacije, objašnjava Zujić.

Vukovarci su je već počeli isprobavati, a ugostitelji koji şe njome koriste zadovoljni su pristupačnim oblikom marketinga.

Aplikacija s jedne strane ugostiteljima nudi više razina marketinga, a s druge strane krajnjim korisnicima olakšava razmjenu informacija o kvaliteti usluga pojedinih ugostitelja, smatra Vidić.

Posla je bilo i za još jednog Vukovarca. Dugo je bio na Zavodu za zapošljavanje pa je sretan što mu se pružila ova prilika.

Aplikacija je trenutačno aktivna u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a do kraja godine ovi Vukovarci nadaju se proširenju tržišta te zapošljavanju još desetak djelatnika.

Izvor: hrt.hr