Vukovart – luka umjetnosti

U periodu od 2.svibnja do 14.svibnja 2017.godine u organizaciji grada Vukovara i Planet Street Painting XL iz Nizozemske održava se manifestacija Vukovart – luka umjetnosti, oslikavanje 3D anamorfnih slika.

Vukovart predstavlja novi koncept u kulturi Vukovara. Promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti. Također, ovim konceptom se mijenja vizualni identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život, ali i na način da oslikana područja predstavljaju i atrakciju za sve brojinije turiste koji dolaze.
Oslikava se na 6 lokacija u gradu od strane 6 svjetskih 3D Sreeet Art umjetnika: Juandres Vera, Eduardo Relero, Tony Cuboliquido, Nikolaj Arndt, Alex Maksiov i Filip Mrvelj koji je u srpnju 2016. godine napravio prvu 3D sliku u gradu Vukovaru.
10.svibnja 2017. Eduardo Relero, jedan od umjetnika je završio svoje umjetničko djelo koje možete vidjeti na šetnici uz Vuku.


Za više informacija o manifestaciji posjetite Art Corner u centru grada svaki dan od 11 do 14 sati i web stranicu http://vukovart.com/