#VuMi21 – Dani informiranja mladih Vukovar

PRONI Centar za socijalno podučavanje, u okviru programa “Info centar za mlade Vukovar”, dvanaestu godinu zaredom organizira Dane informiranja mladih pod nazivom „VuMi“. Dani informiranja mladih će se održati od srijede 26.svibnja do petka 28.svibnja 2021.

Glavni cilj VuMi-ja je podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusektorske suradnje u zajednici u svrhu razvoja kvalitetnijeg života mladih na području grada Vukovara.

12.VuMi obilježit će se nizom aktivnosti:

  • VIP Very Italian People NIGHT
  • Online radionica o samozapošljavanju
  • Los encantos de España
  • Info Day

Kroz aktivnost VIP Very Italian People NIGHT predstavljamo talijanski kulturu. Međunarodna volonterka Lorena Trupiano iz Italije, koja boravi i volontira u PRONI Centru preko programa Europskih snaga solidarnosti, predstavit će vam talijansku kulturu i tradicionalnu hranu. Aktivnost će se održati u srijedu s početkom u 17 sati u Park šumi Adica.

Radionicu o samozapošljavanju organizira HZZ, Područni ured Vukovar online putem koja će se održati 27.05.2021. s početkom u 8:00 sati. Za sudjelovanje na radionici možeš se prijaviti putem linka.

Los encantos de España je aktivnost predstavljanja španjolske kulture. Međunarodni volonter Ignasi Jimenez Fullana iz Španjolske, koji boravi i volontira u PRONI Centru preko programa Europskih snaga solidarnosti, predstavit će vam čari Španjolske kroz hranu i zabavu. Aktivnost će se održati u četvrtak s početkom u 17 sati u Park šumi Adica.

Info Day održat će se na Dunavskom raju (Vučedol 123, Vukovar) s početkom u 15:30 sati kroz četiri aktivnosti. Europski dom Vukovar predstavit će YUP mrežu za mlade i 4 O aktivnosti.  PRONI Centar predstavit će Program za mlade grada Vukovara 2021.-2024.  izrađen kroz projekt Programeri zajednice. Info Day završavamo sa društvenom igrom Prati me.

Ako se želiš pridružiti VuMi aktivnostima javim nam se u inbox ICM-a.

VuMi2021 provodi se u okviru Europskog tjedna mladih, a financiran je sredstvima Grada Vukovara.