Webinar za mlade: Sindikati podstanara – Zašto i kako se organizirati za bolje uvjete najma

Sindikati podstanara_ki: Zašto i kako se organizirati za bolje uvjete najma 

7.4. 2022. u 19:00, platforma Zoom.

Za mnoge mlade ljude život u iznajmljenom stanu znači život u nepredvidivim i neizvjesnim uvjetima, gdje svakodnevno ovise o hirovima vlasnika stana, često žive u neprikladnim životnim uvjetima i strahuju da sljedeći mjesec neće imati dovoljno novca za iznajmljivanje ili da će preko noći izgubiti krov nad glavom.

Kakva je situacija na tržištu najma, postoji li stambena kriza, kakvi su najmodavci i_ili stanodavci? Da li je to samo u RH tako ili u svim većim gradovima EU, svijeta? Kakva je situacija sa najmom u manjim sredinama? Možemo li u RH primjeniti model iz Škotske?

Ali kako se mladi mogu učinkovito boriti protiv ove neizvjesnosti? Poznavanje stanarskih prava je, naravno, osnova, ali jačanje položaja stanara_ki može se istinski postići samo organiziranjem i izgradnjom zajednice utemeljene na solidarnosti, podršci i kolektivnoj snazi. Samo zajedno možemo postići poboljšanje životne situacije na razini pojedinaca, ali i izvršiti pritisak na  donositelje_ice odluka da se aktivnije uključe u pitanje tržišne rente!

Na sva pitanja dobiti ćete odgovore online sudjelovanjem.

Radni jezik događaja je engleski.

Rok za prijave je 7.4. do 12 sati (podne). Link na Zoom svima primljenima poslat ćemo e-mailom do 16 sati istoga dana. Za prijavu je potrebno ispuniti ovaj obrazac:

https://forms.gle/AJwBWBfSv3ki8A4YA

Više o temi najma, podstanarstva mladih ljudi te prijavi pronađi ovdje. 

 

Izvor: yihr.hr