Zagreb na listi top 10 europskih gradova koje vrijedi posjetiti

Ljepotu, bogatu ponudu i šarm Zagreba prepoznao je i ugledni portal za putovanja VirtualTourist uvrstivši Zagreb među 10 europskih gradova koje turisti trebaju posjetiti ovoga ljeta.

I dok je Jadranska obala već odavno primamljiva destinacija stranim posjetiteljima, posljednjih godina i hrvatska prijestolnica ugošćuje sve više putnika iz različitih zemalja svijeta. Ljepotu, bogatu ponudu i šarm Zagreba prepoznao je ovih dana i ugledni portal za putovanja VirtualTourist.com uvrstivši Zagreb među 10 europskih gradova koje turisti trebaju posjetiti ovoga ljeta.

Virtual Tourist ističe da turisti posebno vole Gornji grad i njegovu povijest. Obilaze crkvu sv. Marka, zagrebačku katedralu i kulu Lotrščak kao jedan od simbola grada. Neogotička katedrala zapravo se nalazi unutar srednjovjekovne utvrde koja je obvezna za razgledanje, ne samo za ljubitelje arhitekture, već i za ljubitelje povijesti, dok je Markova crkva poznata po grbu na svom šarenom krovu, piše u opisu Zagreba na Top 10 ljestvici europskih gradova koje portal preporuča posjetiti ovoga ljeta.

Na prvom mjestu je ukrajinski Lviv, slijede Hamburg (Njemačka), Vilnius (Litva), Valencia (Španjolska), Porto (Portugal), Zagreb (Hrvatska) Valletta (Malta), Budimpešta (Mađarska), Riga (Latvija) i Sarajevo (BiH).

Istražite i vi sve čari Zagreba! Smjestite se u Omladinskom hostelu Zagreb i iskoristite pogodnost – za ostvarena dva noćenja do kraja listopada ove godine, treće dobivate besplatno. Iskoristite besplatno noćenje za upoznavanje skrivenih kutaka grada, jednodnevni izlet u okolicu ili u uživanju na kavi u jednom od mnogobrojnih kafića.