Drop’pin@EURES

Drop’pin@EURES je mjesto gdje poduzeća i organizacije mogu objavljivati i promicati mogućnosti za mlade, osmišljeno kako bi se pomoglo mladim Europljanima da zakorače na tržište rada. Mogućnosti na ovoj internetskoj platformi uključuju naukovanja, pripravništva, programe za osposobljavanje, e-tečajeve, učenje jezika, podršku za mobilnost, obuku, mentorstvo i drugo.

Kakve god mogućnosti tražili za poboljšanje svojih izgleda za pronalaženje posla u Europi, Drop’pin@EURES nudi nešto za vas.

Drop’pin@EURES također omogućuje povezivanje mogućnosti za mlade s pravim profilom mlade osobe jer omogućuje pristup velikom broju kvalificiranih tražitelja posla diljem Europe. Na platformi poslodavci mogu pronaći zaposlenika kakvog žele pretraživanjem životopisa potencijalnih kandidata putem interneta. Osim toga, alat omogućuje organizacijama da izravno i jednostavno na portalu objave mogućnosti za mlade koje mogu vidjeti mladi članovi EURES-a diljem Europe.

Što je inicijativa Digital Opportunity traineeships?

Digital Opportunity je pilot projekt kojim će se za do 6 000 studenata i onih koji su nedavno diplomirali omogućiti prekogranična pripravništva u razdoblju 2018. – 2020. Pripravnici koji sudjeluju u projektu Digital Opportunity poboljšat će svoje digitalne vještine u područjima kao što su kibersigurnost, velika količina podataka, kvantna tehnologija, strojno učenje, digitalni marketing i razvoj softvera. Prva pripravništva započet će u lipnju 2018., a pripravnici će primati mjesečnu naknadu od oko 500 EUR. Pilot projekt financirat će se iz programa Obzor 2020., a provodit će se u okviru programa Erasmus+.

Ovdje doznajte više o inicijativi Digital Opportunity traineeships i uključite se!

izvor: EURES