Hrvatska – Zona besplatnog čitanja

Od jučer svi ljudi unutar granica Republike Hrvatske ove blagdane mogu čitati potpuno besplatno putem nove aplikacije Croatia Reads (Hrvatska Čita). Ulaz u virtualnu knjižnicu je besplatan svima…

Hrvatska je prva zemlja na svijetu koja je postala Zona Besplatnog Čitanja

 

Dobro došli u Hrvatsku, otvorenu digitalnu knjižnicu – prvu zemlju na svijetu koja je u potpunosti Zona Besplatnog Čitanja – zemlju u kojoj je dostupno 100.000 vrhunskih knjiga iz cijelog svijeta za besplatno čitanje bilo gdje unutar njenih granica, bez članske iskaznice ili posebnog koda; zemlju u kojoj je pristup pisanoj riječi i znanju pravo svakog čovjeka, a ne privilegija vezana za institucije.

freecitanjeunutra.jpg.pagespeed.ce.DZE5gQ1-mf

Moć knjige je zapravo u rukama čitatelja i ona je danas počela svoju novu priču u Hrvatskoj.

CROATIA READS

Usluga je dostupna svima na teritoriju Hrvatske, uključujući i turiste, a knjige su, osim na hrvatskom, dostupne i na više svjetskih jezika.

U kolekciji možete pronaći sve – od beletristike do kuharica, turističkih vodiča i slikovnica, ali i poslovnih te stručnih knjiga. Također, kolekcija se može neprestano nadopunjavati, a nove će se knjige dodavati svakog petka.

VAŽAN KORAK ZA OBRAZOVANJE

Uz mnoge prednosti koje donosi sa sobom, ova inicijativa važna je i za obrazovanje jer mnogim učenicima i studentima pruža pristup znanju i knjigama koje njihove lokalne knjižnice nisu u mogućnosti pribaviti.

KAKO PRISTUPITI

Za pristup ovoj virtualnoj knjižnici, sve što trebate napraviti je skinuti besplatnu aplikaciju Croatia Reads na pametne telefone i tablete, registrirati se i čitati bilo kada i bilo gdje unutar Hrvatske – besplatno, za sada tijekom prosinca.

Posjetite stranicu Buro247 i saznajte više…

 

Izvor: icm-sisak.info

buro247.hr

netokracija.com