Mala škola solidarnosti

Mala škola solidarnosti se održava u sklopu projekta “(Ne)budi mi (ne)prijatelj!” koji provodi Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u partnerstvu sa Srednjom školom Ludbreg. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Što je Mala škola solidarnosti?

Mala škola solidarnosti se održava u Zagrebu od 8. do 10. siječnja 2018. godine.
Na Maloj školi solidarnosti učit ćeš o toleranciji, solidarnosti, građanskom aktivizmu, volontiranju, građanskoj hrabrosti, prepoznavanju diskriminacije i drugim temama koje će predstavljati predstavnici organizacija civilnog društva te aktivni volonteri Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.
Ukoliko želiš upoznati vršnjake iz cijele Hrvatske, razmijeniti svoja mišljenja o temama Male škole solidarnosti, znati više o društvu kojeg si dio, pokušati razumjeti druge i drugačije, prijavi se i pridruži im se u Zagrebu za vrijeme zimskih praznika!

Kako se prijaviti?

Za potpunu prijavu, ispuni obrazac na linku: https://goo.gl/forms/YEgHMnwPLpqWQ87r2, mailom pošalji motivacijsko pismo u kojem ćeš na jednoj stranici napisati svoju biografiju, a na drugoj stranici analizu na jednu od tema:
1. VolonTIraj!
2. “(Ne)budi mi (ne)prijatelj!”
3. Ako te boli, onda te ne voli!
(font: 12)
Uz prijavnicu i motivacijsko pismo, trebaš priložiti i pisanu suglasnost roditelja za prijavu i sudjelovanje na Maloj školi solidarnosti.

Do kad se mogu prijaviti?

Krajnji rok za prijavu je 10. prosinca 2017. godine.

Kad ću saznati jesam li odabran/a?

Rezultate ćeš saznati najkasnije do 13. prosinca 2017.

Tko se može prijaviti?

Učenici i učenice 2. i 3. razreda srednjih škola na području cijele Hrvatske.
S obzirom na to da je broj sudionika ograničen na 20, provest će se selekcija rukovodeći se kriterijima ravnomjerne spolne, geografske i dobne zastupljenosti, a osobito motivacijom pojedinca/ke. Informacije o mjestu održavanja, hotelu, programu i ostalim pojedinostima dobit će oni čije prijave budu odabrane.

Plaća li se sudjelovanje u školi?

Škola je besplatna, što znači da troškove putovanja, hrane i smještaja snosi organizator.

Za sva pitanja, slobodno se obrati na: npc.volonteri@gmail.com ili 01 371 4007.

O organizatorima

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima je organizacija civilnog društva osnovana u Vukovaru 2006. godine.
Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je program Udruge koji djeluje iz Zagreba od 2013. godine, a koristi besplatan i anoniman broj za žrtve kaznenih djela i prekršaja 116 006.
Budući da na liniji Nacionalnog pozivnog centra rade volonteri, Udruga ima bogato iskustvo po pitanju rada s volonterima, menadžmenta volontera, kao i edukacija iz područja pružanja podrške žrtvama.
Volontere educiramo i o pitanjima predrasuda, tolerancije te time doprinosimo izgradnji kvalitetnijeg i aktivnijeg društva.

Više možeš saznati na sljedećim stranicama::
Facebook: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima
Instagram: NPC_116006

Sljedeće dokumente možeš preuzeti:

Suglasnost za sudjelovanje na Maloj školi solidarnosti

Upute za motivacijsko pismo- Mala škola solidarnosti

izvor: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima