Nauči njemački i islandski jezik u matičnim zemljama

U tijeku su prijave na dva zanimljiva natječaja kojima se stipendiraju studenti za učenje stranih jezika – njemačkog i islandskog – u njihovim matičnim državama.

Sveučilište Johannesa Guttenberga u Mainzu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu raspisalo je natječaj za jednu djelomičnu studentsku stipendiju za ljetnu školu njemačkog jezika koja će se održati u razdoblju od 2. do 27. kolovoza 2021. godine. Ukupna je cijena sudjelovanja 2.200,00 € te obuhvaća smještaj, tečaj i sve dodatne aktivnosti, a stipendija iznosi 1.000,00 €. K tome, odabranom će studentu Sveučilište u Zagrebu dodatno udijeliti potporu od 500,00 €.

Za ovu se stipendiju mogu natjecati studenti svih fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu, jednako kao i studenti svih razina studija. Jedini su uvjet odslušana minimalno dva semestra. Tekst natječaja kao i sve detalje oko podnošenja prijave možete pronaći na poveznici.

Islandsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti i kulture dodjeljuje 15 stipendija za učenje islandskog jezika na Sveučilištu u Reykjaviku za razdoblje od 1. rujna 2021. do 30. travnja 2022. godine. Uvjet za kandidate jest prethodno znanje islandskog jezika na razini opisanoj u natječaju te jedna završena godina sveučilišnog studija.

Prednost pri odabiru kandidata imat će oni mlađi od 35 godina. Kompletan tekst natječaja nalazi se na poveznici.

Izvor: studentski.hr