POU Vinkovci u novom inovativnom projektu

ʺNadogradnja za učilište 21 stoljeća kroz Learn&Leadʺ  novi je europski projekt Pučkog otvorenog učilišta Vinkovci i podružnice Vukovar financiran kroz Erasmus+ najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Projekt je službeno započeo s provedbom 1.kolovoza 2020. godine a partner POU Vinkovci na ovom projektu je inovativna škola Harmony Academy iz Slovačke.

Cilj projekta je edukacijski i obuhvaća nadogradnju i poslovni razvoj učilišta, te stručno osposobljavanje nastavnika. Tri predstavnika škole će se u Slovačkoj educirati kroz stručne tečajeve te praktični dio praćenja slovačkih kolega u radu.

Ova je edukacija samo prvi korak projekta koji je usmjeren na dobrobit i razvoj lokalne zajednice i gospodarstva na područjima gradova Vinkovaca i Vukovara.  Poučeni dosadašnjim iskustvima POU, incijalni je plan razvoj novih programa koji će povezati jezično učenje i turizam. POU Vinkovci će tako građanima Vinkovaca i Vukovara ponuditi programe koji će pomoći u povećanju njihovih širih kompetencija kroz učenje jezika i postizanju veće konkurentnosti na tržištu rada.

Ukupna vrijednost projekta u trajanju od 12 mjeseci je 10.530 EUR i u potpunosti se financira iz EU fonda.