Prijave za treću Reviju studentskog filma

Revija studentskog filma, festival namijenjen kratkometražnim filmovima čiji su autori studenti, održat će se treću godinu zaredom.

Prijave su otvorene i traju do 2. listopada, a aplicirati se može bilo koji student ili studentica neovisno o mjestu i području studija. Jedini uvjet jest da film traje maksimalno 40 minuta, a da je nastao u akademskoj godini 2015./2016. ili 2016./2017.

Revija studentskog filma jedina je filmska smotra koja okuplja radove studenata iz svih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, te ih prikazuje u MM centru zagrebačkog Studentskog centra. Neovisno radi li se o studentima akademija, društvenih ili fakulteta prirodnih usmjerenja, RSF svima omogućuje prikaz filmova na velikom platnu i po tome je jedinstvena platforma odskočnica za mlade domaće autore, te sjecište novih strujanja hrvatskog filma.

Prijaviti se mogu filmovi bilo kojeg roda (dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog) i žanra, kao i drugi audio-vizualni sadržaji poput animacija, intervjua, reportaža i namjenskih videa (reklame, glazbenih videa).

Zainteresirani se mogu javiti na natječaj putem online platforme FilmFreeway.