Pronađi svog cimera

I dok je dio studenata već pronašao adekvatan smještaj za ovu akademsku godinu, pojedinima to još uvijek nije pošlo za rukom. Odabir stana za studente nije nimalo lagan jer je za pristojnu cijenu adekvatan smještaj vrlo teško naći. Baš kao i cimere, ako već ne poznajete nekoga tko ima sobu viška. Tim mukama na kraj je odlučio stati mladi i poduzetni Zadranin Jakša Bašić, osmislivši web stranicu cimer.hr.

Internetska stranica cimer.hr postoji vrlo kratko, ali korisnici ju već prepoznaju kao mjesto na kojemu je moguće riješiti brojne podstanarske zavrzlame. Kao što i sam naziv govori, ondje je moguće pronaći oglase osoba koje bi željele dijeliti životni prostor i troškove stanovanja.

Jakša je stranicu napravio sam, a zamislio ju je kao stranicu namijenjenu studentima kako bi što lakše pronašli nekoga s kim bi podijelili smještaj. U odabiru smještaja mogu izabrati cimera koji već imaju stan i stanodavce koji nude svoj smještaj studentima. Smještaj ne mora nužno biti stan, može biti i soba u studentskom domu.

Proces postavljanja oglasa vrlo jednostavan te je podijeljen u šest kategorija. To je kategorija smještaja (tip smještaja, o koliko soba je riječ…), lokacije (gdje se smještaj nalazi na karti), datuma (otkada je smještaj slobodan i koliko košta), fotografijetekstualnog opisa smještaja i odabira traženog cimera. Za objavljivanje smještaja korisnik mora biti registriran i ima pravo na objavu jednog smještaja.