Sljedeće godine možete studirati u Slovačkoj

Slovačka akademsko-informatička agencija i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike u sklopu Nacionalnoga stipendijskog programa Slovačke Republike pozivaju na podnošenje molbi za stipendije za studijske, znanstveno-istraživačke i predavačke boravke u akademskoj godini 2020/2021.

Sa školovanjem u Slovačkoj najranije možete početi u rujnu ove godine, iako će sve ovisiti o razvoju bolesti COVID-19, a najkasnije u travnju sljedeće godine. Bitno je da ste student diplomskog studija ili ste već odradili najmanje dvije i pol godine istog studija, a detaljne uvjete za prijavu možete pronaći na poveznici.

Stipendija će pokriti troškove života, odnosno hrane i smještaja, a ona za studente preddiplomskog ili diplomskog iznosi 400 eura, dok za studente doktorskog studija iznosi 734 eura. Osim toga, prilikom ispunjavanja prijave možete tražiti i putni trošak koji će za udaljenost od 350 do 2000 kilometara iznositi 250 eura, za udaljenost od 2000 do 7000 kilometara 500 eura, a za veću udaljenost od te 1000 eura.

Prvi zaključni rok za podnošenje prijave za stipendije jest 30. travnja 2020. godine do 16 sati za stipendijske boravke u sljedećoj akademskoj godini.

 

Izvor: Studentski.hr