Zanimaju te mogućnosti za odlazak u inozemstvo, sudjelovanje na međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost? Odlično, jer upravo traje najuzbudljiviji mjesec godine! Konačno je došlo vrijeme za „Time to Move“ kampanju. Dakle, to je kampanja tijekom koje se u listopadu organiziraju brojna događanja za mlade na kojima se možeš informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u inozemstvo radi stjecanja vrijednih iskustava i znanja.

Glavna je svrha kampanje doprijeti do mladih osoba u dobi od 13 do 30 godina, prvenstveno onih u manjim sredinama te onih kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada da uz pomoć nekog od programa lakše pronađu svoje mjesto u društvu.

U hrvatskim gradovima događaje za mlade organiziraju Eurodeskovi multiplikatori – 17 organizacija koje provode programe za mlade. Kampanju provodi Eurodesk, informacijska mreža Europske komisije koja mladima pruža informacije o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani. U Hrvatskoj Eurodeskov centar djeluje u okviru Agencije za mobilnosti i programe Europske unije.

Aktivnosti su doista raznolike te svatko može pronaći nešto što ga motivira da se pokrene. Stoga, kreni odmah u akciju, prouči aktivnosti koje se provode te obogati svoje znanje. Ne znaš kako sudjelovati u aktivnostima?  Evo linka na kojem se nalazi stranica na kojoj možeš pronaći sve potrebne informacije. Probudi istraživača/icu u sebi i počni pretraživati Eurodeskovu tražilicu. Vjeruj mi, isplatiti će ti se!

Ovom prigodom  PRONI Centar za socijalno podučavanje i Mirovna grupa mladih Dunav zajednički organiziraju nekoliko događanja kroz mjesec listopad:
• Aktivnost „Zaigraj Time to move“ – Gimnazija Vukovar i Tehnička škola Nikole Tesle
• On-line kviz „Time to move“ za mlade s područja Vukovarsko-srijemske županije (15.10. do 26.10.2019.)
• Info točke Time to move za srednjoškolce i mlade – Srednje škole Vukovar i Gradska knjižnica Vukovar
• Online informiranje mladih u sklopu kampanje na stranici Info centra za mlade Vukovar

 

Kreativan/na si, voliš crtati? E onda je ovo prava prilika za tebe! U tijeku je natječaj za dizajn „Time to Move“ majice. Pošalji svoj dizajn i možda baš ti osvojiš prvu nagradu. Zar ne bi bilo cool putovati vlakom po Europi? Pa naravno da bi! Pravila natječaja se nalaze tu, stoga kreni u akciju!