35. Salon mladih

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisalo je natječaj za izlaganje na 35. Salonu mladih. Kustoski koncept ovogodišnjeg Salona odabran je temeljem javnog natječaja. Organizacijski odbor izabrao je prijedlog Nike Šimičić pod nazivom Millennial, čija se tema odnosi na generaciju milenijalaca/ki “koju karakteriziraju  digitalno doba, globalizacija, društvene mreže, perceptivna zasićenost, egocentričnost, hiperprodukcija proizvoda i osjećaja te vječita potraga za smislom, ali i svijest o društvenim problemima i ekologiji te težnja ka povratku prirodi i uspostavljanju ravnoteže”, stoji u tekstu natječaja.

Na natječaj se mogu prijaviti vizualni umjetnici do 35 godina starosti sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, neovisno o formalnom obrazovanju. Prijavljeni radovi mogu biti svih umjetničkih disciplina u području vizualne umjetnosti, a razmatrat će se i intermedijalni i interdisciplinarni projekti. Umjetnici mogu prijaviti najviše 3 umjetnička djela nastala nakon 15. veljače 2018.  godine.

Na 35. Salonu mladih dodjeljivat će se novčane i izložbene nagrade. Podaci o nagradama bit će objavljeni najkasnije s najavom izložbe.

Više informacija potražite u punom tekstu natječaja.

Rok za prijavu je 17. lipanj.

 

Izvor: kulturpunkt