O Nama

PRONI Centar za socijalno podučavanje, od 2008. godine, s ciljem podizanja kvalitete života mladih na području grada Vukovara provodi program Info centra za mlade Vukovar.

Program Info-centar za mlade Vukovar temelji se na dugogodišnjem radu na informiranju i savjetovanju mladih u fizičkom i virtualnom prostoru, stalnom propitkivanju potreba i problema mladih, organiziranjem i provođenjem aktivnosti usmjernih ka rješavanju istih te doprinosu provedbi Nacionalnog programa za mlade i Programa za mlade grada Vukovara.

Info-centar za mlade Vukovar nalazi se ulici 204. vukovarske brigade 47.
Radno vrijeme je svakim radnim danom od 11 do 16 sati.

Sve usluge i aktivnosti u Info-centru su besplatne.
Svakodnevno možeš:
- „prosurfati“ internetom, „skinuti“ nešto ili isprintati
- koristiti se literaturom i kopirati ukoliko je nešto interesantno
- koristiti se knjižnicom ICM-a
- saznati nešto više o Europskoj uniji
- sudjelovati u radionicama i predavanjima na različite teme, kao što su: kako napisati životopis, zamolbe, kako se ponašati na intervjuu za posao, kako pretraživati internet, razviti komunikacijske i ostale životne vještine...
- informirati se o radu pojedinih udruga kroz izložene promotivne materijale i njihove prezentacije, te se po želji uključiti u njihove aktivnosti ili samo sudjelovati u događanjima
- volontirati
- sudjelovati u raznim parlaonicama i diskusijama
- pitati sve što vas zanima, tražiti savjet, riješiti neki osobni problem.
Također možeš ostvariti i neku od svojih ideja, osmisliti i uz našu pomoć je realizirati. I što je najvažnije, možeš pronaći sebe i raditi ono što voliš i znaš, razvijati životne vještine i naučiti nešto novo, možeš upoznati nove ljude i otvoriti si nove mogućnosti.

Možeš se uključiti i u naše stalne programske aktivnosti, kao korisnik ili volonter. Neke od naših stalnih aktivnosti po kojima nas možda već i prepoznaješ su: Putujuće informiraonice, Info točke u srednjim školama i Gradskoj knjižnici Vukovar, Dan informiranja mladih VuMi, Online informativke, Volonterski tim ICM-a, Informativke.

Ima tu još mnogo toga, korisnih i zanimljivih stvari, za svakog ponešto.

Rad Info-centra za mlade temelji se na suradnji s drugim udrugama, relevantnim službama, javnim institucijama, stručnim pojedincima, te na uključivanju volontera.

Možete nazvati telefonom na broj 032/450-106, ili nam poslati mail s vašim pitanjem, problemom, prijedlogom ili idejom na adresu:icm-vu@proni.hr Odgovor ćete dobiti u što kraćem roku, a najduže u roku 3 dana (ovisno i o sadržaju vašeg maila), što svakako uključuje i povjerljivost podataka i sadržaja vaših upita.

 

 

Informacije i savjetovanje mladima dostupni su:
- izravnim kontaktom u prostoru Info-centra,
- kroz dokumentirane informacije (knjige, letke, video zapise),
- telefonom,
- elektroničkom poštom (E-mailom), putem web stranice
- putem naše Facebook stranice
- kroz organizirane radionice i predavanja,
- kroz povremene posjete školama, fakultetima i drugim gradovima i selima iz regije.

 

 

 

INFORMACIJE → IZBOR → SUDJELOVANJE

Gdje i na koji način tražiti informacije? Kako iz mnoštva ponuđenih informacija pronaći onu koju trebamo i kako je prilagoditi svojim potrebama i situaciji? Od koga tražiti savjete o sitnim ili krupnijim problemima,...? Različite i kvalitetne informacije važne su radi sagledavanja različitih mogućnosti i pravog odabira, od iznimne su važnosti pri donošenju određene odluke. Takve informacije omogućavaju i potiču osobne izbore u organiziranju osobnog življenja.
Info-centar za mlade Vukovar usmjeren je na opće informiranje mladih i prilagođava se svim pitanjima i potrebama mladog čovjeka. Info-centar za mlade Vukovar lokalnog je karaktera, usmjeren na sve mlade u dobi između 15 i 30 godina. Prilagođen je onima koji nemaju mogućnosti za istraživanje informacija, kao i onima kojima su postojeće mogućnosti nedovoljne. Info-centar pruža mladima raznovrsne informacije na jednom mjestu, kao i mogućnost stjecanja vještina u pronalaženju istih.