Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije

Arheološki muzej u Zagrebu i Muzej vučedolske kulture pozivaju Vas na prezentaciju projekta “Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije” koja će se održati u četvrtak 29. ožujka 2018. godine u Muzeju vučedolske kulture s početkom u 12h.

Projekt “OD STRUKOVNIH ZANIMANJA DO KREATIVNE INDUSTRIJE”, popularnog naziva”Artefakt+dizajn=prototip” je participativno kulturno-umjetnički projekt s ciljem osnaživanja za tržište rada 84 mlade nezaposlene osobe od 15 do 25 godina starosti sa strukovnim zanimanjem iz 5 županija i Grada Zagreba, kroz edukaciju te kreaciju inovativnih umjetničkih proizvoda.
Projekt su financirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Državni proračun Republike Hrvatske (Ministarstvo kulture) u iznosu od 789.294,63 kune, 100% bespovratna sredstva.
Upoznavanjem 6 različitih muzejskih zbirki iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, Muzeja vučedolske kulture, Gradskog muzeja Vukovar, Arheološkog muzeja Osijek, Gradskog muzeja Virovitica i Gradskog muzeja Sisak te umjetničkim radionicama iz područja dizajna, mlade nezaposlene osobe razvit će kompetencije potrebne za izradu novih proizvoda pod mentorstvom lokalnih obrtnika, dobit će priliku kroz dodatnu edukaciju u suradnji s muzejskim osobljem, dizajnerima i lokalnim obrtnicima usavršiti svoja znanja i vještine te sudjelovati u kreiranju novih muzejskih suvenira i/ili didaktičkih pomagala. Rezultati procesa, inovativni proizvodi temeljeni na reinterpretaciji kulturne i umjetničke baštine, bit će predstavljeni izložbom u 5 muzeja sudionika u projektu.

Više o projektu pogledaj na Facebook stranici projekta.