Dan informiranja mladih VuMi 2018

PRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru programa “Info centar za mlade Vukovar”, u sklopu Dana mladih Vukovar 2018., sa svojim dugogodišnjim partnerima, realizirao je 9. Dan informiranja mladih “VuMi”. VuMi se paralelno odvijao na tri lokacije, u Gradskoj knjižnici Vukovar – Odjelu za mlade “Spajalica”, Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK i Europskom domu Vukovar.

Glavni cilj „VuMi“-a je podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusobne suradnje u zajednici. Naša istraživanja su pokazala kako se mladi sve više okreću online izvorima informiranja pa je ove godine, osim izravnog informiranja, naglasak stavljen i na online informiranje. Ideja organiziranja „VuMi“-a potekla je od strane Savjetodavnog odbora Info-centra za mlade, koji su ujedno partneri u provedbi VuMi-ja, sastavljenog od predstavnika: Grada Vukovara, Europskog doma Vukovar, Ministarstva unutarnjih poslova – PU Vukovarsko-srijemska i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Vukovar. Osim Savjetodavnog odbora, u organizaciji ovogodišnjeg VuMi-a sudjelovala je Gradska knjižnica Vukovar – Odjel za mlade Spajalica, Gimnazija Vukovar – Škola ambasador Europskog parlamenta i Mirovna Grupa Mladih Dunav.

VuMi je započeo debatom za mlade koju je vodila, iskusna trenerica i voditeljica debata, Tamara Lajoš. U debati je sudjelovalo 18 učenika Gimnazije Vukovar, u okviru programa Škola ambasador Europskog parlementa. Tema debate bila je “Mladi trebaju ostati u Hrvatskoj”. Debatiralo se kvalitetno i na temelju činjenica, a pobjedu je odnijela negacijska skupina.

Osim kroz radionice, mlade smo informirali putem online informativki “Radi, putuj i volontiraj u SAD-u” i “Informiram se?”, na www.icm-vukovar.info kroz tri dana pokrit ćemo sedam tema Programa za mlade Grada Vukovara, a putem info štanda informirali smo ih i o cjelokupnom trodnevnom programu Dana mladih 2018.

VuMi u brojkama:
– 4 informativke (radionice)
– 50 izravnih korisnika
– 7 volontera
– 28 volonterskih sati
– 7 suradnjičkih organizacija
– 5 medijskih kuća
– 2 online informativke
– 1 online prezentacija


VuMi financijski podržava Grad Vukovar.