7. Sajam informiranja mladih VuMi

PRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru projekta “Info centar za mlade Vukovar”, sa svojim dugogodišnjim partnerima (HZZ PU Vukovar, Grad Vukovar, Europski dom Vukovar, MUP RH – Policija u zajednici) uspješno je 13.5.2016. realizirao 7. Sajam informiranja mladih Vukovar po nazivom VuMi.

Cilj Sajma i ove godine je bio podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusektorske suradnje u zajednici u svrhu razvoja kvalitetnijeg života mladih na području grada Vukovara
Ove godine osim ponude programa i aktivnosti, koje su izlagači predstavili na svojim štandovima, za mlade smo organizirali i 4 Informativke, (Čist okoliš, zdrava budućnost, Biti volonter, Prezentacija EVS i Prevencija nasilja u partnerskim vezama mladih), te jednu veliku aktivnost pod nazivom Kreativka „I-Strategija“ s ciljem kreiranja strategije informiranja mladih.

Veliki interes mladih ove godine je privukao naš lov na informacije, koji se odvijao po principu što više informacija „ulove“ bolje nagrade osvoje. O uspješnosti ove aktivnosti dovoljno govori brojka od 100 mladih koji su bili uključeni u “lov“.

VuMi u brojkama:

– 16 izlagača
– 4 Informativke (predavanje)
– 250 posjetitelja Sajma
-101 mlada osoba informirana na informativkama
– 1 kreativka „I-Strategija“ sa 70 sudionika (60 mladih i 10 donositelja odluka)
– 62 volontera i predstavnika izlagača
-100 sudionika lova na informacije
– 80 nagrada za „dobro ulovljene“ informacije
– 100 volonterski sati
– 6 organizatora (predstavnika udruga i ustanova)
– 5 medijskih kuća posjetilo Sajam

Dodatna potpora i ove godine Sajmu i njegovim organizatorima je Ured načelnika PU vukovarsko-srijemske županije koji su prezentirati projekt „Zdrav za 5“, te pored prezentacije projekta dodatno omogućili mladima da se približe radu policije na način da su mladi imali mogućnost da „isprobaju“ uređaj za alkotestiranje kao i pijane naočale – što je izazvalo veliki interes mladih.

Sajam informiranja mladih financijski je podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih, Grad Vukovar i Europska unija kroz program Erasmus +.