Advent u Vukovaru

Vukovar se uskoro oblači u blagdansko ruho koje će ispuniti zvuci božićnih pjesama, mirisi medenjaka, tople čokolade, kuhanog vina i raznih slavonskih delicija, koncerti velikih glazbenika, klizanje, božićni fijaker i pregršt prigodnih programa za velike i male.
Organizator ovogodišnjeg Adventa je Grad Vukovar, TZ grada Vukovara i Agencija „Ideš”, a osim tradicionalnih manifestacija kao što su Vukovarske adventske svečanosti, ove godine pripremljeni su i novi sadržaji koji će obogatiti cjelokupnu ponudu.

Kao i do sada Advent u Vukovaru započinje tradicionalnom Svjetlosnom rijekom ulicama grada od crkve sv. Filipa i Jakova do Gradskog muzeja Vukovar gdje se pali 1. adventska svijeća. Ove godine je 20. godišnjica Vukovarskih adventskih svečanosti, manifestacije koja je prepoznata diljem Hrvatske.
Advent u Vukovaru počinje 3. prosinca tradicionalnim paljenjem 1. Adventske svijeće u Gradskom muzeju Vukovar te službenim otvorenjem Adventa, Adventskog sajma i besplatnog klizališta na Trgu Republike Hrvatske. Uz brojne, već tradicionalne sadržaje – priredbe, izložbe, koncerte, Žive jaslice, Nebo puno želja, božićni fijaker te Kutak Djeda Božićnjaka do Badnjaka, 24. prosinca, Vukovarci će moći uživati u nizu pripremljenih sadržaja za sve dobne skupine. Organiziran je i doček sv. Nikole, podjela preko 3000 paketića za vukovarsku djecu te tradicionalna podjela girica građanima.
Josip Vrabnić, direktor agencije „Ideš” koja već četvrtu godinu za redom organizira Advent u Osijeku, po prvi puta sudjeluje u organizaciji Adventa u Vukovaru. Kako kaže, želja mu je da Vukovarci mogu uživati u svome Adventu zajedno s gostima iz cijele Slavonije. Povodom to organizirane su tradicionalne gastro i etno ponude, ali i božićni maraton koji će se trčati kroz cijeli grad zajedno s članovima NK Osijek, a 15. 12. održat će se i koncert Massima Savića koji će za sve posjetitelje biti besplatan.

Cjelokupan program pogledaj ovdje.