Anketa o iskustvu studiranja u doba pandemije

Agencija za znanost i visoko obrazovanje provodi istraživanje o učincima pandemije bolesti COVID-19 na iskustvo studiranja u akademskoj godini 2020./21.

Anketa se nadovezuje na istraživanje „Izazovi u visokom obrazovanju za vrijeme pandemije bolesti COVID-19 i socijalne izolacije: iskustva i potrebe djelatnika visokih učilišta i studenata“ provedeno tijekom lipnja i srpnja 2020., a čiji je cilj bio istražiti na koji su način i u kojoj mjeri izvanredne okolnosti poput pandemije i socijalne izolacije utjecale na iskustvo studiranja i poučavanja.

S obzirom na to da su izvanredne okolnosti postale tzv. novo normalno, sve su djelatnosti, pa tako i visoko obrazovanje, morale prihvatiti novu normalnost, usvojiti nova ponašanja i nove načine rada.

Ovim istraživanjem Agencija za znanost i visoko obrazovanje želi dobiti uvid u doseg i utjecaj pandemijskih okolnosti, poput online nastave, socijalne distance i sl. na visokoškolsku nastavu, studentski život te mentalno zdravlje studenata. Posebna je tematska cjelina posvećena utjecaju pandemije na prijelaz iz sustava srednjeg u visoko obrazovanje.

Anketu možete ispuniti na mrežnim stranicama Agencije.

Izvor: informiraj.me