Art & Crafts Woodpeckers – razmjena mladih u Pirovcu

Ako si mlada osoba u dobi od 18 do 30 godina (M/Ž), spremna učiti i raditi praktično, umjetnički i zanatski se orijentirati, biti spremna istraživati različite materijale, alate i umjetničke oblike i vlastiti kreativni potencijal, biti otvorena za istraživanje više mogućnosti za razvoj financiranja, zapošljavanje ili si jednostavno aktivna mlada osoba spremna na izazov, iskustvo i upoznavanje novih ljudi, PRIJAVI SE na sudjelovanje.

Razmjena mladih u okviru programa ERASMUS+ KA1 projekta kojeg provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje provodit će se:

Datum provedbe: 19.-28.06.2019.

Mjesto provedbe: PIROVAC, Hrvatska

Troškovi prijevoza, smještaja, hrane i pića su u cijelosti pokrivena iz projekta.

Prijaviti se možeš tako da nam pošalješ svoje ime i prezime s naznakom ”Art & Crafts Woodpeckers” na mail: sisak@proni.hr najkasnije do srijede 12. lipnja 2019.

Opis projekta:

Projektom „Art&Crafts Woodpeckers“ želimo razmotriti različite mogućnosti umjetničkog i obrtničkog rada koje mogu podržati održive programe za mlade u našim organizacijama, posebno značenje budućih programa rada s mladima iz “rizičnih skupina”, razvoj praktičnih vještina naših mladih korisnika i / ili analiziranje mogućnosti za izradu održive financijske strukture ili resursa osobnoga i profesionalnog karaktera. Isto tako, aktivnostima projekta želimo osvjestiti mlade dionike o mogućnostima zapošljavanja ili samozapošljavanja kroz provedbu aktivnosti usmjerenih ka otkrivanju i razumijevanju metoda artističkog stvaranja primjenom kojih će steći posebne kompetencije potrebne za realiziranje osobnih i profesionalnih pothvata.

Stoga, cilj projekta ”Art & Craft Woodpeckers” je unaprijediti stupanj posebnih vještina i kompetencija mladih, posebno u odnosu na njihovu važnost za tržište rada primjenjući metode neformalnog učenja i praktičnoga rada s kojima želimo poticati kreativnost i izvrsnost.

Kao glavnu aktivnosti projekta ističemo aktivnost razmjene mladih koja će se provesti od 19. do 28. lipnja 2019, a okupit će ukupno 5 partnerskih organizacija s ciljem razmjene iskustava, znanja, te razvojem različitih ”art & craft” kompetencija ciljanih mladih dionika.

Organizacije uključene u projekt:
Nositelj projekta: PRONI Centar za socijalno podučavanje – Hrvatska;
Partneri: YOUTH ALMA – Rumunjska, Asociación para la Participación Oportunidad y Desarrollo – Španjolska, All-Ukrainian Association for Youth – Ukraina, ZDRAVO DA STE UDRUZENJA GRADJANA – Bosna i Hercegovina.