Besplatna filmska radionica tijekom zimskih praznika

Hrvatski filmski savez poziva srednjoškolce, studente i njihove nastavnike da se prijave na zimski ciklus online Filmske naSTAVe.

Taj filmskoobrazovni program besplatan je, a održat će se tijekom zimskih školskih praznika od 11. do 15. siječnja i dostupan je u cijeloj Hrvatskoj.
Tijekom pet nastavnih dana unutar jednoga ciklusa, učenici imaju priliku na kinoplatnu pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, a mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima te koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolskih učenika.
Nakon online gledanja filmova, učenici će ih putem online platforme, uz diskusiju koju će voditi predavači, analizirati i interpretirati, što podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s time i razumijevanje filmskog jezika.
Cilj je programa filmski odgajati mlade, stvarati filmski pismenu kinopubliku, pozitivno utjecati na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske te svime navedenim dati potporu hrvatskoj filmskoj produkciji i cjelokupnoj audiovizualnoj zajednici.

Za zimski  ciklus nastave možete se prijaviti do 10. siječnja 2021. Program se prenosi online uživo, a prijaviti se možete na poveznici.