Budi majstor u Vodovodu

  • U pronalaženju informacija za mlade, stiže jedna “tečna” vijest iz vukovarskog Vodovoda.

Vodovod Grada Vukovara godinama unazad poznat je kao društveno odgovorna tvrtka koja se na razne načine uključuje u manifestacije i druge projekte na području Vukovara ali i šire. Sada su otišli korak dalje te su pokrenuli projekt pod nazivom „Budi majstor u Vodovodu“.

Direktor vukovarskog Vodovoda Dario Tišov pojašnjava kako su još krajem 2022. godine osposobili djelatnike društva, koji su položili državne majstorske ispite, kako bi mogli biti mentori i kako bi Vodovod grada Vukovara mogao primiti učenike koji se obrazuju za zanimanje vodoinstalatera.

Kaže kako bi koristi od provedbe toga projekta imali svi, počevši od učenika koji će stjeći znanje i vještine i dobiti posao, preko njihovih roditelja jer će im djeca dobivati stipendije te tako olakšati kučni proračun do samoga Vodovoda Grada Vukovara koji će dobiti potrebne majstore za rad.

  • U suradnji sa gradom Vukovarom želimo provoditi mjere poticanja i osposobljavanja učenika za deficitarna zanimanja. Osim promocije zanimanja vodoinstalatera, glavni cilj ovog projekta je na mlade ljude prenijeti iskustvo, znanje i radne navike i time ih pripremiti za buduće poslovne i životne izazove. Smatramo kako je ovo hvale vrijedna inicijativa“, rekao je Tišov.

Dodaje kako kroz projekt planiraju primiti određeni broj učenika sa kojima bi sklopili ugovore o obavljanju prakse kao i ugovor o stipendiranju. Najbolji među njima će dobiti priliku i stalnog zaposlenja u vukovarskom Vodovodu nakon završetka srednje škole i stečenog zvanja vodoinstalater.

Više informacija o prijavi bit će dostupno na službenim stranicama Vodovoda – https://vgv.hr/

 

Izvor: press032.com