Dvije Vukovarke pokrenule Facebook grupu “Sharing is caring Vukovar i okolica”

Po uzoru na sličnu grupu u Zagrebu, krajem prošle godine osnovana je i Facebook grupa „Sharing is caring Vukovar i okolica“. Inicijatorice grupe, koja već sada ima preko 2.000 članova, su dvije Vukovarke, Andrea Prša (33) i Mihaela Zečević (33) koje su odlučile na ovaj način pomoći sugrađanima.

Grupa je namijenjena građanima Vukovara i okolnih mjesta, ali ima i članova iz udaljenijih mjesta pa i inozemstva, a napravljena je u svrhu širenja ljubavi, dobrote i nesebičnosti na način kako sve ono što smatrate nepotrebnim možete svojom dobrom voljom isključivo POKLONITI osobi kojoj je to potrebno.

Princip rada je jednostavan. Svatko tko ima neke stvari koje mu ne trebaju, viška su im, žele ih zamijeniti mogu se javiti u grupu i ponuditi ih ostalim članovima grupe. Isto tako postoji i mogućnost da u istoj grupi istaknete i trebate li što i tako zatražite pomoć od ostalih članova.

Preporučuje se da onaj tko želi darovati nešto da to i fotografira. Kasnije dvije strane stupaju u kontakt i direktno dogovaraju vrijeme, način i sve druge tehničke stvari oko preuzimanja.

U ponudi su hrana, higijenske potrepštine, odjeća, obuća, dijelovi namještaja, bijela tehnika, zanatske usluge i drugo.