Europski dan informiranja mladih

Obilježavanje Europskog dana informiranja mladih regulirano je Poveljom o informiranju mladih usvojenoj na glavnoj skupštini ERYICA-e održanoj 1990. godine, a na temelju Preporuke R(90)7 Vijeća Europe.

Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) je neprofitna međunarodna ogranizacija sa sjedištem u Luxemburgu osnovana 17. travnja 1986 u Madridu. Agenciju čine 33 organizacije i zajednice organizacija koje djeluju kroz više od 8000 informativnih centara za mlade u 29 država Europe.

Ove godine povodom obilježavanja Europskog dana informiranja mladih ERYICA je pokrenula kampanju Thunderclap – koja za cilj ima podizanje vidljivosti i prepoznavanja/priznavanja informiranja mladih. Kampanja, pod sloganom “Thumbs up for youth information”, usmjerena je na djelatnike koji rade na informiranju mladih, voditelje mladih, organizacije mladih i mlade ljude.

ERYICA poziva svoje članove, udruge mladih i za mlade te druge dionike i mlade da odvoje trenutak i sudjeluju u obilježavanju Eutopskog dana informiranja mladih 2018.
Na koji način možeš dati svoj doprinos saznaj ovdje.