Građanski dijalog – Sudjelovanje građana u oblikovanju svakodnevnog života u lokalnim zajednicama

Europski dom Vukovar vas poziva na  Građanski dijalog – Sudjelovanje građana u oblikovanju svakodnevnog života u lokalnim zajednicama.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Građanski dijalog Sudjelovanje građana u oblikovanju svakodnevnog života lokalne zajednice koji će se održati u srijedu, 3. listopada 2018. godine, u prostoru Villa Grande (R. Srbija) od 10.30 do 15.30 h.
Građanski dijalog je aktivnost koja se odvija u sklopu projekta “Unfolding the Danube Hub for Mutual Understanding and Economic Prosperity” na kom je Europski dom Vukovar partner s organizacijama iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Njemačke i u kojoj će se 60 građana, različitih dobnih skupina, zanimanja i interesa iz Mađarske, Hrvatske i Srbije susresti u svrhu umrežavanja i razvoja ideja za nastanak i jačanje učinkovite regije.

Svjesni činjenice da svuda u svijetu raste važnost sudjelovanja javnosti u procese donošenja odluka odnosno u pripremu strategija, programa i planova u različitim područjima djelovanja društva, odlučni smo u namjeri da zajedno sa Vama damo svoj doprinos intenziviranju sudjelovanja građana u oblikovanju svakodnevnog života lokalne zajednice.

Hoće li sudjelovanje građana rezultirati i kvalitetnijim rješenjima i odlukama? Hoćemo li tako utjecati na rast međusobnog povjerenja javne uprave i javnosti, a konačno i boljoj informiranosti i osviještenosti ljudi? Kako postići osnaženo partnerstvo sa svim relevantnim akterima lokalne zajednice? Uključite se da zajedno razgovaramo o različitim aspektima ovih problema – u isto vrijeme, na istom mjestu i na ravnopravnoj osnovi!
Mi ćemo se pobrinuti da se Vaš glas čuje. Europski dom Vukovar i partneri obvezuju se da će Vaša razmišljanja, u vidu zabilježenih rezultata Građanskog dijaloga, prezentirati na godišnjem forumu EU strategije za Dunavsku regiju, u listopadu 2018. godine u Bugarskoj. Rezultate ćemo, također, putem svih dostupnih kanala širiti u svojim zajednicama u javnosti, među donositeljima odluka i relevantnim akterima koji mogu biti važni partneri u ostvarenju Vaših potreba i ideja.

 

S obzirom na ograničen broj sudionika, molimo Vas za da se prijabvite preko ovog linka

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte putem e-maila na edvu@ edvu.hr ili telefonom na broj 032 450 096.