“Guglaj – ali ispravno”

U suradnji s  Gradskom knjižnicom Vukovar – Odjelom za mlade „Spajalica“ u sklopu njihovog ciklusnog programa „Mladi&knjižnica“ u četvrtak, 8. ožujka 2018. godine održali smo  Informativku pod nazivom „Guglaj, ali ispravno…“.

Informativka je imala za cilj mladima približiti temu informiranja, saznati na koji način pretražuju informacije, kako vrednuju iste te oćenito kako se snalaze na internetu.  Teme o kojima se govorilo su: skup pismenosti za 21. stoljeće, pretraživanje interneta, citiranje, plagijati, vrednovanje informacija te informacija u slobodno vrijeme.  Imali smo dosta i praktičnog rada – pretraživanje on-line izvora, služenje knjižničnim katalogom, baze podataka, potragu za informacijama bez mogućnosti korištenja interneta.

Na Informativki su sudjelovali učenici Gimnazije Vukovar te njihova profesorica Kristina Kristek, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na suradnji i aktivnom sudjelovanju .

Informativku su održali povodom obilježavanja 9 godina rada ICM-a.

 

Informacija više:

„Mladi&knjižnica“ je novi ciklusni program kojim se mlade želi upoznati s pismenostima 21. stoljeća s ciljem izgradnje društva znanja i učinkovitom iskorištavanju moći koji imaju nove komunikacijske i informacijske tehnologije. Poseban naglasak daje se knjižničnoj pismenosti, odnosno upućivanjem i poučavanjem o korištenju knjižnice, njezinih usluga i izvora.