Info centar za mlade Vukovar i Spajalica – Posjet Tuzli ­čÜî­čŚ║

U sklopu projekta ÔÇťSpajalica ÔÇô Youth Corner infrastructure and services development within public librariesÔÇŁ prekograni─Źne suradnje s Bosnom i Hercegovinom u petak, 7. 7. 2017. godine, pedesetak osoba iz Vukovara posjetilo je Tuzlu i Narodnu i univerzitetsku biblioteku ÔÇťDervi┼í Su┼íi─çÔÇŁ u Tuzli.

Tijekom posjeta sudionici su zaigrali igru ÔÇťTreasure huntingÔÇŁ (lov na blago) u kojoj su otkrivali zadana mjesta slijede─çi niz tragova koji su kombinirali elemente orijentacije, umjetnosti i rje┼íavanja problema. Kroz igru uz asistenciju mladih volontera iz Tuzle sudionici su obi┼íli vjerske, prirodne i kulturno-povijesne znamenitosti Grada Tuzle, dru┼żili se┬á i razgovarali s prolaznicima te fotografirali sve ┼íto im ─Źinilo zanimljivim kroz foto radionicu ÔÇťPogled kroz objektivÔÇŁ. Lokacije koje su obi┼íli bile su: Korzo, Soni trg, Trg Slobode, Barok, Gradski park, Panonska jezera te mno┼ítvo drugih znamenitosti. Ova aktivnost imala je za cilj upoznavanje Grada Tuzle na nekonvencionalan na─Źin uz dobru zabavu.

U okviru posjeta organizirana je i panel rasprava ÔÇťMogu─çnosti daljnje suradnje Tuzle i Vukovara ÔÇŁ na kojoj su, osim doma─çina iz Tuzle, sudjelovali gosti iz Gradske knji┼żnice Vukovar te mre┼ża sudionika iz javnog i civilnog sektora iz Vukovara, Proni centar za socijalno podu─Źavanje, Info-centar za mlade Vukovar, Vukovarska razvojna agencija VURA te Grad Vukovar.

Zahvaljujemo doma─çinima na gostoprimstvu te svim sudionicima na ugodno provedenim trenucima.