Informacijom do mobilnosti: Gimnazija Vukovar

  • Danas je putujuća informiraonica Info centra za mlade Vukovar zastala i u Gimnaziji Vukovar gdje smo informirali učenike o mogućnostima za mobilnost i edukaciju.

Rado smo se odazvali pozivu Gimnazije Vukovar da učenike 1. i 3. razreda informiramo o mogućnostima za mobilnost u okviru kampanje Time to Move, koja traje cijeli listopad s ciljem da se povežu mladi iz cijele Europe (kroz brojna online i fizička događanja) i saznaju sve o mogućnostima koje im se nude za mobilnost i edukaciju.

S učenicima smo razgovarali o značaju mobilnosti za mladu osobu i kako da iskoriste dostupne mogućnosti kroz sudjelovanje u razmjeni mladih, studijskim posjetama preko škole te da iskoriste mogućnosti za kratkoročno i dugoročno volontiranje. Pojedini učenici su sudjelovali u programima za mobilnost preko Gimnazije i ističu kako im je bilo lijepo i korisno iskustvo.

Kroz kahoot quiz učenici su testirali svoje znanje o programima za mobilnosti i o EU općenito i naučili su nešto novo.

Alexandra iz Rumunjske (dugoročna volonterka PRONI Centra) je ukratko predstavila program Europske snage solidarnosti (u okviru kojeg i volontira) i mogućnosti za volontiranje za mlade (Europski portal za mlade) gdje se mogu pronaći informacije o volontiranju.

 

 

I za kraj današnjeg mobilnog druženja svim učenicima smo podijelili promotivne materijale PRONI Centra i #TimeToMove kampanje da imaju za upotrebu.

  • Ozbirom da sve kreće od informacije, za početak nas posjeti u Info centar za mlade Vukovar, 204. vukovarske brigade 47., Vukovar i/ili zaprati naše  društvene mreže.