Inicijativa mladih za ljudska prava otvara Poziv za novu generaciju praktičara/ki socijalnih inovacija, prijavi se i ti!

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) otvara Poziv za novu generaciju praktičarki i praktičara socijalnih inovacija, gotovo 100 mladih već ga je završilo, prijavi se i ti!

Edukacijski program ‘Praktičar_ka socijalnih inovacija’ namijenjen je mladima između 21 i 30 godina koji su pri kraju svog fakultetskog obrazovanja i one koji su nedavno diplomirali, a trenutno nisu zaposleni u struci. Cilj ove edukacije je  mladim humanistima i društvenjacima ponuditi osnovna znanja, vještine i stavove koji će im omogućiti da dizajniraju, razviju i implementiraju vlastite socijalne inovacije. Program je u posljednjih godinu dana uspješno završilo 90 mladih, a ovo je Poziv za četvrtu generaciju praktičara i praktičarki.

Sudjelovanje je besplatno, a sastoji se od 150 sati edukacije koja uključuje teorijska predavanja, individualni i praktični rad u grupama (60 sati – predavanja i praktične vježbe; 90 sati – individualni i grupni zadaci). No, očekuje se redovito pohađanje programa od svih polaznika_ica.

– Kako bi se omogućilo sudjelovanje mladih iz cijele Hrvatske, kao i mladih koji imaju poteškoće u kretanju te radi poštivanja aktualnih epidemioloških mjera, program će se izvoditi online putem platforme Zoom i drugih digitalnih alata

– Program započinje 17. svibnja i završava 14. srpnja 2022. godine.

 

Rok prijave na program je 13. svibanj do 23:59.

Informacije o izboru sudionika bit će poznate između 15. i 16. svibnja. Broj sudionika je ograničen.  Prijavi se ovdje

Pitanja o programu možete slati na email: croatia[at]yihr.org

 

Više informacija o programu i prijavi posjeti službenu stranicu – Poziv YIHR Inicijative. 

 

Izvor: yihr.hr