Iva je maksimalno iskoristila prilike tijekom školovanja

Iva Petovari magistrica je edukacije matematike i informatike iz Valpova. Sebe opisuje kao znatiželjnu, kreativnu i perfekcionistu.
Tijekom studija nastojala sam se uključiti u što više aktivnosti koje su je zanimale te sudjelovati u raznim događanjima, skupovima te natjecanjima vezanima uz buduću struku.
Također, s dvjema prijateljicama s fakulteta došla je na ideju napisati rad s kojim će se natjecati na regionalnom natjecanju Primatijada. Međusobno su se motivirale i vrijedno radile te sa svojim istraživanjem osvojile treće mjesto.
Smatra da je najveći problem mladih u Osijeku (i Hrvatskoj općenito) nedostatak vjere da mogu uspjeti i ostvariti svoje želje. Smatra da uz malo volje, truda i vremena možemo naučiti sve što poželimo i što nas zanima te na taj način konkurirati svakoj osobi na nekom poslovnom položaju ili u nekom području.
Ističe kako je najveća poteškoća s kojom se susreće svakodnevno nesigurnost. U puno situacija do sada navodi kako joj se pokazalo ključnim promijeniti način razmišljanja, skupiti dovoljno samopouzdanja i uvjeriti samu sebe da nešto može. Vjeruje da ta psihološka strana igra jako veliku ulogu u ostvarenju ciljeva te je to jedna od prepreka koju mladi moraju prevladati kako bi napredovali.
U situacijama kada ona osjeća nesigurnost ili manjak samopouzdanja, rješava to na način da se okruži bližnjim osobama koje su joj podrška i koje je polako „pune“ samopouzdanjem.
Trenutno joj je jedini životni cilj biti sretna i raditi ono što ju ispunjava (još uvijek nije točno sigurna koji je to posao).
Mladima poručuje da sami sebi budu najveća podrška, da prihvate neuspjehe i vjeruju da poslije njih kreće put prema uspjehu. Da izađu iz zone komfora i ignoriraju negativne komentare.