Jeste li pomislili na volontiranje i studiranje čak u SAD-u?

Ovih dana ured PRONI Centra (Volonterski centar Vukovar) zaista je međunarodno bogat i osvježen.

  • Kako i zašto?

Evo odgovora:

Pored naših stranih volonterki Beyze i Emine iz Turske, potom VEVU studentica iz Ukrajine (koje odrađuju praksu u našem uredu), stigla nam je 10. generacija studenata Sveučilišta u Indiani koja se odlučila sudjelovati u programu Study Abroad, koji otvara mogućnosti za studente socijalnog rada, međunarodnih odnosa i drugih smjerova i programa Sveučilišta u Indiani za učenje i stjecanje prakse u međunarodnom okruženju.

  • Sretni smo što PRONI Centar toliko godina služi kao mjesto učenja i razvoja kompetencija stranih, kao i domaćih studenata, ali i mjesto za društveno-korisno učenje.

 

Jedna od studentica Sveučilišta u Indiani, Julia, odabrala je PRONI-jev program – Volonterski centar Vukovar kao mjesto za učenje i sudjelovanje u ovom razdoblju njenog boravka.

U samo nekoliko dana Julia je također dala doprinos na manifestaciji Hrvatska volontira u okviru koje smo organizirali lokalnu volontersku akciju u suradnji s OŠ Josipa Matoša Vukovar (više o akciji ovdje), pripremala je informativne materijale te istraživala američka područja za volontiranje i studiranje u SAD-u, upoznala se sa našim malim gradom, načinom rada i stvarala si uspomene.

 

Rado objavljujemo Julijine radove koje je sa velikim zadovoljstvo priredila i na hrvatskom jeziku.

Klikom na QR code imate detaljno dostupne informacije na engleskom jeziku.

Možda se i pronađete. Sretno!