Kako putovati svijetom gotovo besplatno?

Tomislav Perko putopisac je iz Zagreba koji se odlučio na nesvakidašnji potez – krenuo je sam putovati. Van svake logike, bez podrške obitelji, gotovo bez prebijene u džepu. I počeo je pisati o tome.

Nakon gotovo pet godina putovanja po pet različitih kontinenata, napisao je svoju prvu knjigu – 1000 dana proljeća. Dvije godine kasnije, bila je gotova i druga – 1000 dana ljeta.

U prvoj je pisao o studentskim danima, o vremenu kad je imao cijenjeni i odlično plaćeni posao brokera, o naizgled bezizlaznim financijskim problemima, o preokretanju života naopačke, o prvim upućivanjima na cestu s ruksakom na leđima, te o pronalaženju puta kojeg će slijediti idućih godina – putujući.

Pisao je o autostopu po nebrojenim državama, spavanju u domovima neznanaca, kampiranju pored ceste, hranjenju po supermarketima i ispijanjima pivi na klupicama, volontiranju, brojnim anegdotama koje su ga zadesile na putu, prirodnim ljepotama koje su ga ostavljale bez daha, i o predivnim ljudima koje je susretao usput. Pisao je o ljubavi.

Drugu knjigu posvetio je svom najvećem putovanju, onome oko svijeta, za vrijeme kojeg je gotovo tisuću dana putovao i slijedio ljeto, s budžetom od $10 na dan.

Osim što je putopisac, piše blog i uređuje web, ima YouTube kanal, Facebook i Twitter, a najbolje od svega je to što svoja iskustva rado dijeli sa svima, a na njegovom webu se nalazi i hrpa super savjeta kako krenuti na put bez puno novaca.

U 2017. odlučio se na turneju po Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Posjećuje gradove, svjedoči o svom iskustvu i predstavlja svoje putopise. 27. ožujka u 18:30 sati gostuje u Vukovaru u Hotelu Lav. Više saznaj na Facebook Eventu.

Više o Turneji 2017. saznaj OVDJE.

Izvor: tomislavperko.com